Starten met portret schilderen

Sinds enkele weken doe ik een cursus portret schilderen. Mensen vragen mij regelmatig of ik ook portretten schilder, en tot op heden heb ik altijd gezegd van niet.

Maar na deze cursus kan ik volmondig ja zeggen! 

Studie portretschilderen, Albert Einstein

 Tweede Studie portretschilderen. Een mooie kop om mee te beginnen. Geschilderd met een iets lossere toets als de studie van Tesla hiernaast. Studie portret schilderen door Mariella Wassing. Albert Einstein was een groot wetenschapper en een interessant kop om te schilderen. Geschilderd met Talens Cobra water oplosbare olieverf. 

Studie portretschilderen, Nikola Tesla

Nikola Tesla, een man die veel te weinig bekendheid en roem kreeg. Ik ben groot fan van hem. Daarom koos ik hem als mijn allereerste studie portretschilderen. Hij heeft hele mooie diepliggende ogen en een hele gladde huid, tenminste op de foto die ik op internet vond wel. dit schilderijtje is geschilderd met Talens Cobra water oplosbare olieverf.

Portetschilderles van Erik van Elven

Erik is o.a. bekend van zijn deelname aan het tv programma Sterren op het doek, waarin hij Bibian Mentel portretteerde. Ik ben supertrots dat ik van hem les krijg. Ik hoop van hem wat meer met die “losse toets” te leren schilderen die hij hanteert.  Het resultaat van de eerste lessen zie je hierboven, waar Einstein duidelijk al vlotter geschilderd is als Tesla. Deze twee studies zijn overigens niet uit de lessen van Erik, maar heb ik in eigen tijd thuis geschilderd, gebruik makend van mijn nieuw verworden kennis 😉

Meer informatie over  Erik van Elven vind je op zijn website:

https://www.erikvanelven.com/schilderles.html

Pin It on Pinterest

Share This