Werken met fractals is vooral heel erg leuk. Ik kan uren bezig zijn met puzzelen. Allerlei verschillende filters combineren met een oneindig kleurenpalet. Het is nooit hetzelfde, sterker nog, als je de wiskundige code van de fractal niet bewaard, of de fractal niet goed opslaat, is het onmogelijk om exact dezelfde weer te maken.

Terwijl ik dan bezig ben met het zoeken naar mooie vormen, het puzzelen met filters en het combineren van de juiste kleuren, kan het wel eens gebeuren dat ik een volledig gevoel van tijdloos ervaar. Een andere keer heb ik meer een gevoel van opgewonden zijn over het bereikte resultaat en sta ik vaak versteld van de oneindigheid. En ja, het gebeurd mij ook wel eens dat er niks komt, de vormen willen dan niet zoals ik wil of ik kan gewoon niet kiezen uit de miljoenen kleuren. Dan stop ik ermee en ga gewoon een andere keer verder.

De mogelijkheden zijn eindeloos. De uitdaging is om iets te maken dat niet direct aan fractal art doet denken.  Het kunstwerk “Dragon’s Tail” is een heel duidelijk voorbeeld van fractal art, terwijl het kunstwerk “Verleden” dat juist niet is, naar mijn idee.

Wil je meer Fractal Art zien? Klik dan op de knop “Fractal Galerie” Enjoy 😉

Under Sea, fractal art in zeegroen en kobalt blauw

Dragon’s Tail, een fractalspiraal in rode, roze en groene tinten.

Verleden: Fractale kunst in roze en grijze tinten. 

Pin It on Pinterest

Share This