Creating art is relaxing,

Showing art is the cherry on the cake

Van oorsprong Gouds

Ik heb 50 jaar in Gouda gewoond. Op mijn 21e was mijn gezinnetje compleet met een man, een zoon, een paar katten, parkieten en een konijn.

Dus alle tijd aan mijn gezin gewijd. Mijn creatieve uitspattingen beperkten zich tot zo af en toe een kleine schets op een kladblok en zelf geschilderde plaatjes op alle babyspullen in de babykamer. 

Later ben ik mij meer gaan focussen op digitale creaties. Ik heb mijzelf Adobe Photoshop aangeleerd en begon met het digitaal bewerken van foto’s. Gouda is voor mij altijd een bron van inspiratie geweest met het prachtige stadhuis. Ik maakte destijds het sfeerbeeld voor Gouda bij Kaarslicht twee keer. En ik deed mee aan allerlei Photoshop wedstrijden om mijn techniek te verbeteren. 

Nu woon ik alweer een paar jaar in Waddinxveen, dichtbij het station, zodat ik heel snel in Gouda ben als ik weer even terug wil 😉

Mijn maatjes James en Joy

Mijn trouwe kamergenoten, altijd blij als je wakker wordt, thuiskomt, naar de etensbak loopt, de riemen pakt om uit te gaan en als er visite komt.

Zij zijn mijn zonnetjes in huis. Mijn vaste aanspreekpunt, ze luisteren altijd zonder oordelen. Troosten mij als ik even niet goed in mijn vel zit. Zorgen voor aanspraak tijdens een wandeling. En zijn ook nog eens fotogeniek en geduldige schildermodellen. Natuurlijk heb ik hen ook al vastgelegd op het witte doen. Kijk hier maar eens: https://www.mariel.nl/dierenportretten/

Het Gouwepalet

In 2014 begon het edele handwerk weer te kriebelen. Ik sloot me aan bij Schilderclub het Gouwepalet in Gouda, daar heb ik een aantal leuke schilderijen geschilderd en werkte ik actief aan een betere techniek.

Zo schilderde ik daar o.a Het schilderij uit de film Ghostbusters. een klein schilderijtje met een prachtige vlinder, de dagpauwoog, en schilderij “de grote vriendelijke reus”.

Ik merkte dat hoe meer rust ik nam om te schilderen, des te beter het schilderen zelf ging.

Mijn werkplek

Mijn atelier is gewoon in mijn huiskamer. Gezellig bij de hondjes, en alles bij de hand zoals thee en versnaperingen, en meest belangrijk, de radio.

Op deze manier kan ik mijn werk vaak gewoon laten staan om er op een later moment weer aan verder te werken. 

Sinds ik een daglichtlamp heb van True Light, kan ik ook ’s avonds lekker bezig zijn, of op donkere dagen. Maar het liefst werk ik gewoon bij natuurlijk daglicht.

 

 

 

Fractal Art

Terwijl ik aan de weg probeerde te timmeren als ZZP-er, waar ik alles aanpakte wat ik kon. (websites, fotoshop-klusjes, ontwerpen van logos’ en het verzorgen van beeldschermreclame) begon ik in mijn vrije tijd te werken met het programma Ultra Fractal 2.0. Een geweldig programma waar je uren mee bezig kan zijn. Tijdens het werken met fractals wordt je gezogen in een wereld van oneindige vormen en kleuren. Ik zat er vaak zover in dat ik geen erg meer had in tijd en ruimte. Betoverd door de prachtige kleuren vergeet je even alles om je heen zodat je in een soort trance alleen nog maar meer mooie afbeeldingen genereert. Net zolang tot je een afbeelding hebt gemaakt die helemaal klaar is. En soms ook tot je moet stoppen omdat de perfecte afbeelding maar niet wil komen of juist omdat je niet kan kiezen tussen alle moois. 

2017/2018

Sinds 2017 woon ik alleen, dat jaar beschouw ik als een verloren jaar. soms gaat een leven niet zoals je had gehoopt en stort alles om je heen in.

Aan de andere kant vormt het je. in 2018 heb ik mijn tijd genomen om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil doen in de komende jaren.  De rust van het alleen zijn heeft me goed gedaan. Ik weet nu dat ik geen team-player ben. Ik werk het liefst gewoon helemaal alleen. 

Het was een jaar van meditatie en absolute rustmomenten.  Een jaar om te besluiten dat de afgelopen jaren nu ver achter mij liggen. Een jaar waarin ik heb geleerd in het NU te leven en te vertrouwen op mijn intuïtie. 

2019 was het jaar van zaadjes planten, nieuwe dingen leren, oude gewoontes afleren om in 2020 een verse start te kunnen maken met nieuwe ideeën en leuke plannen. 

 

 

Schilderen als nieuw begin

Ik heb duidelijk een groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Van de één op de andere dag heb ik besloten toch weer te gaan schilderen, Ik kan iets wat heel veel anderen niet kunnen. Waarom zou ik daar niet meer mee doen. Ik heb daadwerkelijk mijn passie gevonden in schilderen. Het is toch wel bijzonder dat ik na dik 50 jaar eindelijk weet wat ik wil worden 😉

Het is superleuk om iets moois te creëren, te zoeken naar een eigen stijl. Ik kan ook genieten van de creaties van anderen, de kunst afkijken in het museum. In het bijzonder kijk ik dan naar de oude meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Monet.

2019 is voor mij het jaar van een nieuw begin. Ik ben vol enthousiasme begonnen met de schilderlessen van Erik van Elven. Dat heeft mijn techniek wel een boost gegeven, alles wat ik nu schilder heeft meer expressie en veel mooiere kleuren en ik werk met meer geduld en aandacht dan ooit. 
Ik leer nog dagelijks bij, werk aan nog betere technieken en doe materiaalkennis op. Zo leuk!

 

“Voor mij is het creëren van een kunstwerk pure ontspanning.  Schilderen bijvoorbeeld brengt mij in een staat van bijna-trance waarbij ik volledig op ga in de kleuren en vormen op mijn doek. Luisterend naar mijn favoriete muziek ben ik dan even een paar uur in een andere wereld.”

“Daar kan geen vakantie tegenop ;-)”

Mariella Wassing

Pin It on Pinterest

Share This