Selecteer een pagina

Creating art is relaxing,

Showing art is the cherry on the cake

Van oorsprong Gouds

Ik heb 50 jaar in Gouda gewoond. 

Op mijn 21e was mijn gezin compleet met een man, een zoon, een paar katten, parkieten en een konijn. En vele andere huisdieren kwamen en gingen met de jaren.

Mijn creatieve uitspattingen beperkten zich destijds tot zo af en toe een kleine schets op een kladblok en zelf geschilderde plaatjes op alle babyspullen in de babykamer. 

Later ben ik mij meer gaan focussen op digitale creaties. Ik heb mijzelf Adobe Photoshop aangeleerd en begon met het digitaal bewerken van foto’s.

Gouda is voor mij altijd een bron van inspiratie geweest met het prachtige stadhuis. Ik maakte in 2012 het sfeerbeeld voor Gouda bij Kaarslicht en in 2015 nog eens.

Ik deed mee aan allerlei Photoshop wedstrijden om mijn techniek te verbeteren. En voor de stichting Gouda bij Kaarslicht maakte ik het sfeerbeeld wat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt om het festival te promoten.

Nu woon ik alweer een paar jaar in Waddinxveen, dichtbij het station, zodat ik heel snel in Gouda ben als ik weer even terug wil 😉

Mijn maatjes James en Joy

Mijn trouwe kamergenoten, altijd blij als je wakker wordt, thuiskomt, naar de etensbak loopt, de riemen pakt om uit te gaan en als er visite komt.

Zij zijn mijn zonnetjes in huis. Mijn vaste aanspreekpunt, ze luisteren altijd zonder oordelen. Troosten mij als ik even niet goed in mijn vel zit. Zorgen voor aanspraak tijdens een wandeling. En zijn ook nog eens fotogeniek en geduldige modellen. Zij waren mijn eerste dierenportret modellen op het witte doek. 

Schilderclub

In 2014 begon mijn creatieve inborst weer te kriebelen. Ik sloot me aan bij Schilderclub het Gouwepalet in Gouda, daar heb ik een aantal leuke schilderijen geschilderd en werkte ik actief aan een betere techniek.

Zo schilderde ik daar o.a Het schilderij “Vigo” uit de film Ghostbusters.  kleine schilderijtje met een prachtige vlinders.

Ik merkte dat hoe meer rust ik nam om te schilderen, des te beter het schilderen zelf ging. 

Mijn werkplek

Mijn atelier is gewoon in mijn huiskamer. Gezellig bij de hondjes, en alles bij de hand zoals thee en versnaperingen, en meest belangrijk, de radio.

Op deze manier kan ik mijn werk vaak gewoon laten staan om er op een later moment weer aan verder te werken. 

Sinds ik een daglichtlamp heb van True Light, kan ik ook ’s avonds lekker bezig zijn, of op donkere dagen. Maar het liefst werk ik gewoon bij natuurlijk daglicht. 

Fractal Art

Als ik even wat anders wil doen, dan werk ik met het programma Ultra Fractal 2.0. Een geweldig programma waar je uren mee bezig kan zijn. Tijdens het werken met fractals wordt je gezogen in een wereld van oneindige vormen en kleuren.  Betoverd door de prachtige kleuren vergeet ik even alles om mij heen zodat ik in een soort trance toestand alleen nog maar meer mooie afbeeldingen genereer. Net zolang tot er een afbeelding ontstaat die ik wil bewaren omdat het mij iets doet, soms zijn het de kleuren, soms de vorm maar meestal de combinatie van die twee. Het gebeurt ook wel eens dat ik moet stoppen omdat de perfecte afbeelding maar niet wil komen of juist omdat je niet kan kiezen tussen alle moois.

2017/2018

Sinds 2017 woon ik alleen, dat jaar beschouw ik als een verloren jaar. soms gaat een leven niet zoals je had gehoopt en stort alles om je heen in.

Aan de andere kant vormt het je. in 2018 heb ik mijn tijd genomen om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil doen in de komende jaren.  De rust van het alleen zijn heeft me goed gedaan. 

Het was een jaar van meditatie en absolute rustmomenten.  Een jaar om te besluiten dat de afgelopen jaren nu ver achter mij liggen. Een jaar waarin ik heb geleerd in het NU te leven en te vertrouwen op mijn intuïtie. 

2019 was het jaar van zaadjes planten, nieuwe dingen leren, oude gewoontes afleren om in 2020 een verse start te kunnen maken met nieuwe ideeën en leuke plannen. 

 

 

Schilderen als nieuw begin

Ik heb duidelijk een groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Van de één op de andere dag heb ik besloten toch weer te gaan schilderen. Ik heb daadwerkelijk mijn passie gevonden in schilderen. Het is toch wel bijzonder dat ik na dik 50 jaar eindelijk weet wat ik wil worden 😉

Het is superleuk om iets moois te creëren, te zoeken naar een eigen stijl. Ik kan ook genieten van de creaties van anderen, de kunst afkijken in het museum. In het bijzonder kijk ik dan naar de oude meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Monet.

Sinds 2019 ben ik vol enthousiasme begonnen met de schilderlessen van Erik van Elven. Dat heeft mijn techniek wel een boost gegeven, alles wat ik nu schilder heeft meer expressie en veel mooiere kleuren en ik werk met meer geduld en aandacht dan ooit.
Ik leer nog dagelijks bij, werk aan nog betere technieken en doe materiaalkennis op. Zo leuk!

 

“Voor mij is het creëren van een kunstwerk pure ontspanning.  Schilderen bijvoorbeeld brengt mij in een staat van bijna-trance waarbij ik volledig op ga in de kleuren en vormen op mijn doek. Luisterend naar mijn favoriete muziek ben ik dan even een paar uur in een andere wereld.”

“Daar kan geen vakantie tegenop ;-)”

Mariella Wassing

Pin It on Pinterest

Share This