Geen dag zonder beeld

Van oorsprong Gouds

Ik heb 50 jaar in Gouda gewoond.

Van kinds af aan ben ik altijd met tekenen en schilderen bezig geweest. en ik had (en heb nog steeds) een grote liefde voor de Zuid-Hollandse natuur.

Mijn creatieve uitspattingen beperkten zich destijds tot zo af en toe een kleine schets op een kladblok en zelf geschilderde plaatjes op alle babyspullen in de babykamer. 

Later ben ik mij meer gaan focussen op digitale creaties. Ik heb mijzelf Adobe Photoshop aangeleerd en begon met het digitaal bewerken van foto’s.

Gouda is voor mij altijd een bron van inspiratie geweest met het prachtige stadhuis. Ik maakte in 2012 het sfeerbeeld voor Gouda bij Kaarslicht en in 2015 nog eens.

Ik deed mee aan allerlei Photoshop wedstrijden om mijn techniek te verbeteren. En voor de stichting Gouda bij Kaarslicht maakte ik het sfeerbeeld wat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt om het festival te promoten.

Nu woon ik alweer een paar jaar in Waddinxveen, waar ik een aantal kunstschilderlessen heb gedaan om meer mensen in mijn woonplaats te leren kennen.  

Cursus Gimp

Alweer een aantal jaar beheer ik de door mij gemaakte website www.cursusgimp.nl. en het YouTubekanaal “Cursus Gimp van Mariel”. Ik ben destijds begonnen met het maken van kleine lesjes fotobewerken met Gimp op YouTube omdat ik zelf het programma tot in de puntjes wilde leren. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een complete website met een aantal leuke, makkelijk te volgen online cursussen over het programma Gimp en de plugin G’Mic waarmee je je Gimp installatie kunt uitbreiden tot een pakket met honderden leuke filters.  Ik ben dan ook dagelijks bezig met het bijhouden van deze website, beantwoorden van vragen van cursisten en het opnemen van nieuwe lessen voor nog meer Gimp plezier. Neem er gerust eens een kijkje. En denk vooral niet dat het te moeilijk is. Gimp is er voor iedereen en ik maak het je gewoon wat makkelijker met mijn cursussen.

Portret en Kunst Schilderen

Ik heb duidelijk een groei doorgemaakt het afgelopen jaar. Van de één op de andere dag heb ik besloten toch weer te gaan schilderen. Ik heb daarin mijn passie wel gevonden.

Het geeft enorm veel voldoening iets moois te creëren, zoekend naar een eigen stijl. Ik kan ook genieten van de creaties van anderen, de kunst afkijken in het museum. In het bijzonder kijk ik dan naar de oude meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Monet.

Sinds 2019 ben ik vol enthousiasme begonnen met de schilderlessen van Erik van Elven. Dat heeft mijn techniek wel een boost gegeven, alles wat ik nu schilder heeft meer expressie en veel mooiere kleuren en ik werk met meer geduld en aandacht dan ooit.

 

“Voor mij is het creëren van een kunstwerk pure ontspanning.  Schilderen bijvoorbeeld brengt mij in een staat van bijna-trance waarbij ik volledig op ga in de kleuren en vormen op mijn doek. Luisterend naar mijn favoriete muziek ben ik dan even een paar uur in een andere wereld.”

“Daar kan geen vakantie tegenop ;-)”

Mariella Wassing

Pin It on Pinterest

Share This